Фото без опису

Звіт сільського голови, зміни до бюджету, програми –

далеко неповний перелік питань 24 сесії

       15 березня 2023 р. відбулася чергова 24 сесія Новицької сільської ради, у роботі якої взяли участь 19 депутатів, керівники відділів та установ. Як прожила 2022 рік Новицька громада, у склад якої входить десять населених пунктів – звучало у звіті голови Богдана Дадяка.  

    Завдяки активній та відповідальній праці депутатів сільської ради, членів виконавчого  комітету,  добросовісному виконанню посадових обов’язків працівниками сільської ради та, враховуючи попередній досвід роботи, ми планували  працювати з новими проєктами, хотіли багато чого змінити  на створення безпечних умов проживання людей у громаді.  І всі проєкти впроваджувати разом із жителями громади.

24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на   ДО.. .  і    ПІСЛЯ…

    З перших днів повномасштабної війни жителі всіх десяти сіл в т.ч. пенсіонери, діти, релігійні громади, працівники сільської ради, старостинських округів, всіх закладів та установ  Новицької громади збирали кошти потребуючим, приймали внутрішньо переміщених людей понад півтори тисячі, готували відправлення продуктів і спорядження Захисникам України та продуктів жителям окупованих територій і добросовісно працювали на розвиток громади.

     При формуванні бюджетного року, при внесенні змін до бюджету 2022 року, при прийнятті Програм депутати на 8 сесіях визначали пріоритети для Перемоги УКРАЇНИ  та розвиток громади. Попри воєнний стан, минулого року вдалося забезпечити основні напрямки життєдіяльності нашої громади. Звіт Новицького сільського голови за 2022 рік | Новицька територіальна громада (novotg.gov.ua)

Фото без опису

   Фото без опису

 

Які внесено зміни до бюджету Новицької сільської ради на 2023 рік?

      Чи можна і яких покращень слід  очікувати  в громаді внаслідок прийнятих змін за кошти бюджету громади в сумі 4 мільйони 980 тисяч гривень?

      Депутати прийняли рішення придбати для громади за кошти місцевого бюджету новий екскаватор-навантажувач, через тендерну процедуру, приблизною вартістю понад 3 мільйони гривень. А також передати 1 мільйон 600 тисяч гривень,  як  субвенцію обласному бюджету для ДП «Дороги Прикарпаття», на ремонт доріг районного значення, які не є на балансі громади, а саме: 1 мільйон  гривень -   «Добровляни – Завій», 600 тисяч гривень  по 100 тисяч гривень на кожну із ділянок дороги: Підмихайля – Бережниця , Берлоги – Топільське  в межах с. Берлоги, Вістова – Підмихайля  в межах с. Підмихайля та  Новиця – Середній Угринів в межах с. Середній Угринів

Вирішили виділити кошти в сумі 380 тисяч гривень для співфінансування  на реалізацію дванадцятого проєкту-переможця обласного конкурсу на утеплення фасаду Підмихайлівської дитячої школи мистецтв.

Фото без описуФото без опису

Інші, життєво важливі для громади, проблемні питання…

      Прийняли екологічну програму та внесли зміни до програми соціального захисту населення на 2023-2025 роки, заслухали та обговорили інформацію начальника відділу соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради Руслани Данів про виконання у 2022 році  заходів Програми соціального захисту населення, соціальної підтримки учасників АТО, ООС та членів їх сімей. Про роботу постійної комісії сільської ради з питань освіти, культури,молоді і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту за 2021- 2022 роки звітувала Іванна Василів.

    Депутати розглянули 63 земельні питання жителів громади, що стосуються затвердження технічної документації для будівництва і обслуговування житлового будинку, надання дозволу на виготовлення технічної документації для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та укладення договору оренди на земельну ділянку .

Фото без опису