26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. 

Фото без опису

         У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

         26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

         Завданням і викликом 2023 року для усього світу – не допустити нового Чорнобиля!  Україна має боронити свою землю від російського агресора і знову стояти на охороні всього світу від катастрофи. 

 

                Вклонімося низько, врятовані люди!

            Про них Україна і світ не забуде.

            І пам’ять народна не згасне ніколи,

           Бо чорне страхіття вони побороли.

 

      Вічна їм Слава, довічна шана і людська вдячність за героїзм і мужність в ім’я живих, в ім’я своєї Вітчизни – України, в ім’я усього цивілізованого світу.

 

 

 

 

З повагою,

Новицький сільський голова                                           Богдан ДАДЯК