08.06.2023р.в рамках проекту «Безпека кожного у спільних рішеннях» в Новицькій сільській раді відбувся захід за ініціативи представників БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ» о.Володимира Чорнія та Наталія Козакевич та за участі заступника голови Калуської РДА Ярослави Гасяк, о.Ігора Іванціва, керівництва Новицької сільської ради, представників відділу освіти і відділу соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради.

Загальна мета проекту сприяти соціальній та професійній інтеграції особам, які постраждали від торгівлі людьми (особам, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми) та запобігання торгівлі людьми шляхом надання послуг з консультування для потенційних жертв, особливо трудових мігрантів, дітей та груп ризику. А ще на сьогоднішній день болючою темою є війна і майже половина мешканців України потребують психологічної допомоги. І в нашій громаді є також сімї, яким така підтримка потрібна найбільше. Зокрема, це ті, чиї чоловіки, батьки, сини чи доньки, загинули чи перебувають у полоні або зникли безвісти. В таких родинах панує стан невизначеності, переживання, розпач, біль.

Головне наше завдання, наголосив отець Володимир, – підтримати цих людей, зробити так, щоб вони не залишалися на самоті з своїми проблемами. Бо тільки в підтримці, любові  та єдності ми сила і обовʹязково переможемо.

Новицький сільський голова Богдан Дадяк щиро подякував БФ «Карітас» за тісну співпрацю з нашою громадою.

Фото без описуФото без опису