Фото без опису

За останніми  науковими даними тютюнопаління та вживання алкоголю є одними із ризиків, які сприяють виникненню неінфекційних захворювань (онкологічних захворювань, серцево-судинних захворювань, хронічних респіраторних, цукрового діабету та розладів психічного здоров'я). Від неінфекційних захворювань в світі щорічно помирають 40млн. людей, з них 17 млн. – у віці до 70 років. 86% в статистиці передчасних смертей припадає на країни з низьким і середнім рівнем доходу.

Неінфекційні захворювання – це хронічні стани, які мають тривалий перебіг, потребують лікування, мають тенденцію до хронізації та інвалідізації. Вони є результатом комбінації генетичних, фізіологічних, екологічних і модифікованих факторів ризику. До поведінкових (або модифікованих) факторів відносяться шкідливі звички, а саме тютюнопаління та вживання алкоголю. Профілактика, виявлення, скринінг і лікування НІЗ є основним компонентом реагування на неінфекційні захворювання.

Зважаючи на вище зазначене, державна установа «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» ініціює проведення анонімного анкетування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківської області  під назвою: «Ставлення школярів до шкідливих звичок в Івано-Франківській області». Метою дослідження є визначення зацікавленості дітьми підліткового віку тютюнопалінням і вживанням алкоголю та  встановлення рівня їх стійкості до виникнення зазначених шкідливих звичок. Анкетування передбачає участь дітей вікової категорії від   14 до 17 років всіх загальноосвітніх навчальних закладів області. 

Перейти до анкетування можна за посиланням: https://forms.gle/QnJZ4kGDZH57B1Cg9