Фото без опису

Відбувся інформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб

 

Сьогодні, 15 червня 2023 року, в Муніципальному центрі дозвілля за сприяння Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за участю соціальних партнерів, представників благодійних, волонтерських організацій та органів місцевого самоврядування відбувся інформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб.

Під час заходу відвідувачі поспілкувались з представниками роботодавців, отримали інформацію про актуальні вакансії, дізнались про соціальні програми підтримки від служби зайнятості, зустрілись з представниками громадських та волонтерських організацій, які допомагають внутрішньо переміщеним особам.

В заході взяли участь 24 роботодавці, які представили понад 100 вакансій, а саме: продавець, кухар, електрогазозварник, швачка, закрійник, водій, водії тролейбуса, менеджер, оператор поштового зв'язку, касир торгового залу, адміністратор систем і мереж, бухгалтер і т.д.

На захід також запрошено соціальних партнерів, представників благодійних та волонтерських організацій та органів місцевого самоврядування: Департамент соціальної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Управління з питань УБД та ВПО, Івано-Франківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, БО «Благодійний фонд «Карітас - Івано-Франківськ УГКЦ», БФ «Рокада», ГО «Стан», ГО «ВПО Україна» Івано-Франківськ, ГО «Херсон нескорений», ГО «Вільна», Центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь».

Були присутні понад 150 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб. Також  взяли участь онлайн внутрішньо переміщені особи, які проживають у 17 громадах області.

«Від початку військових дій служба зайнятості області активно сприяє у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб: здійснює підбір роботи, надає профорієнтаційні послуги, ваучер на навчання, сприяє роботодавцям у працевлаштуванні даної категорії громадян», - зазначив директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Зокрема, з початку 2022 року послуги служби зайнятості щодо сприяння у працевлаштуванні отримали  4,7 тис. внутрішньо переміщених осіб, з них 2,6 тис. осіб мали статус безробітного. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 842 особи, 157 внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості проходили професійне навчання. У 2023 році 5 осіб отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації, 20 осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 24 особи - до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Станом на сьогодні продовжують отримувати послуги служби зайнятості 220 осіб, які мали статус безробітного.

Служба зайнятості сприяє внутрішньо переміщеним особа у створенні та розвитку бізнесу. Станом на 14.06.2023 року Державний центр зайнятості прийняв позитивні рішення щодо надання мікрогрантів 207 подавачам заяв та бізнес-планів, серед яких 19 осіб з числа ВПО. Після отримання грантових коштів підприємці зобов’язані створити 429 нових робочих місць.

З метою економічного стимулювання роботодавців щодо працевлаштування ВПО під час воєнного стану в Україні з початку 2022 року Івано-Франківським обласним центром зайнятості 405 роботодавцям надано компенсацію за працевлаштування 679 внутрішньо переміщених осіб.

Якщо ви також шукаєте роботу, звертайтесь до фахівців служби зайнятості, які підберуть для вас найбільш підходящу вакансію, враховуючи ваші побажання, здібності, професійні навички, освіту та стан здоров’я (контактні телефони та адреса підрозділів обласної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Звертайтеся! Ми завжди раді вам допомогти та бажаємо успіхів на шляху до працевлаштування!

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(066) 3711836