Тихо та непомітно падає листя з дерев, відчутна вранішня прохолода – так до нас приходить осінь. Мабуть, недаремно старість людини ще називають осінню життя, тому щороку 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людини похилого віку. День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу.

Цей день  в черговий раз нагадує всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.

Зараз, під час війни, їм страшне як нелегко. Страх за втрати, які несе Україна, тривога за завтрашній день і стрімка зміна подій роблять літніх людей дуже вразливими. Тож наше завдання – ніколи не лишати їх на самоті.

Сьогодні в цей осінній день соціальним робітником села Берлоги спільно з бібліотекарем Берлогівського старостинського округу було проведено творчий захід «Зігріємо серце добротою».  В адресу  людей похилого віку звучали музичні вітання та вірші від школярів місцевої гімназії. Лікарем КНП Новицького центру ПМСД надано кваліфіковані медичні консультації, а працівники відділу соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради привітали шановних гостей з святом солодкими подарунками та побажали їм міцного здоров'я, довгих років життя і мирного неба «… Прожиті роки, пройдені іспити, накопичений досвід – ось Ваше головне багатство. На зміну  шумним веселощам, безпечним радостям, сміливим надіям приходить мудрість, терпіння, та витримка. Бережіть здоров'я своє та своїх близьких, адже це найцінніший дар у житті!»

                                     Кажуть, юність живе лиш майбутнім,

                                     Кажуть, зрілість цінує лиш мить.

                                     Тільки старість живе незабутнім,

                                     Тим, чого не вернуть, не спинить.

                                     Є закони природи незмінні

                                     Для людей, для птахів, для тварин.

                                     Ви простіть нас байдужих, ми винні,

                                     Будем ми ще старими, як ви…

Фото без описуФото без описуФото без опису