Фото без опису

          5 листопада у Народному домі с. Бережниця було людно, барвисто, тепло та затишно. Тут відбувся благодійний Фестиваль родинної творчості «Родинна скарбниця». До Бережниці завітало десять обдарованих родин, щоб дивувати глядачів унікальними вміннями та творчими здобутками, а саме родини із сіл Бережниця, Підмихайля, Завій, Грабівка, Добровляни, Новиця, Берлоги, Старий та Середній Угринів.

         Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували воїнів, які віддали життя за свободу і Незалежність нашої держави.

На добрий початок фестивалю з вітальним словом звернувся до усіх  присутніх настоятель храму святого Миколая УГКЦ о. Володимир.

         Цього дня Народний дім с. Бережниця ніби ожив неповторним колоритом бойківської землі. Вражали вироби майстрів та майстринь – вишиті ікони, картини, рушники, ґердани, духмяна домашня випічка та солодкі шедеври від кондитера – усе це зачарувало присутніх.

         Неповторними виробами ручної роботи у фойє Народного дому радували глядачів талановита родина Кучераків із с. Новиця (ґердани) та родина Тимківих із с. Грабівка (вишиті ікони, картини).

         Не менш захоплюючими були колоритні виступи співочих родин, поетів-декламаторів, пекарів та танцюристів. Зі сцени натхненно виступили:

- Родина Матіївих із с. Берлоги;

- Родина Марценюків із с. Завій;

- Родина Чабанюк із с. Добровляни;

- Родина Тимків із с. Грабівка;

- Родина Долинки із с. Бережниця;

- Родина Кучераків із с. Новиця;

- Родина Грицівих із с. Добровляни;

- Родина Жовніровичів із с. Новиця;

- Родина Струтинських із с. Підмихайля;

- Родина Перегіняків із с. Старий Угринів.

- Анастасія Процишин с. Бережниця;

- Аліна Бойчук с. Бережниця;

- Вокальний колектив «Берегиня» с. Бережниця, керівник Марія Коско.

 

«Ми вкотре переконалися, яка багата талановитими родинами наша Новицька територіальна громада» - зазначив у своєму виступі Новицький сільський голова Богдан Дадяк та староста Підмихайлівського старостинського округу – Христина Мазур.

         Всі учасники благодійного Фестивалю отримали подяки та подарунки від КЗ «Центр культури та дозвілля Новицької сільської ради». По завершенню – усі присутні у залі  ласували смачними пампушками від Ігоря Винника завідуючого НД с. Середній Угринів.

         На заході зібрано 7 440 грн , які буде передано для наших захисників ЗСУ!