Фото без опису

30 сесія Новицької сільської ради

Актуальні  питання, які депутати розглянули 

на пленарному засіданні 22 листопада 2023 року

Фото без опису

   Тридцята сесія розпочалася Гімном України та молитвою «Отче наш». На кожній сесії впродовж 2022-2023 років хвилиною мовчання вшановуємо військовослужбовців, які віддали найдорожче – своє життя, захищаючи Україну від російської навали.

 

На Сході нашої країни воює не тільки зброя – воює
український дух, який неможливо здолати!

Фото без описуФото без описуФото без опису

     «В нелегкий для України час, коли весь світ єднається у боротьбі проти росії, жителі нашої громади, в тому числі учні та працівники навчальних закладів, роблять все, щоб допомогти військовим та жителям прифронтових територій. Так, сьогодні армія набагато краще забезпечена, ніж у 2014-му. Але аптечки, бронежилети, ліки, засоби гігієни, домашні смаколики завжди потрібні.
   Хлопці з передової висловлюють слова щирої вдячності за кожний візит волонтерів. Завдяки їхній підтримці, на Сході нашої країни воює не тільки зброя – воює український дух, який неможливо здолати!

   Висловлюємо ми слова подяки волонтерам за людяність і доброчинство. Бажаємо всім здоров’я, невичерпної енергії та миру. Завдяки таким небайдужим людям наш народ стоїть і переможе!» - наголосив сільський голова. Богдан Іванович запросив до відзначення Подякою представників волонтерського руху с. Підмихайля, с. Бережниця, с.Берлоги, Яціва Василя (с. Грабівка), Головчак Наталію (учениця Новицького ліцею), Мордуха Дмитра (с. Новиця), Базюк Любов (Середньоугринівський старостинський округ), Федоріва Івана (с. Новиця).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Заряджені гідністю та жагою свободи!

Перший ювілей Революції Гідності – 10 років.

    21 листопада – День Гідності та Свободи в Україні. Одне із знакових державних свят встановлене на честь двох революцій – Помаранчевої  2004 року та Революції Гідності 2013-го.

    У понад 20 країнах світу підтримали Революцію Гідності – Польщі, США, Канаді, Великобританії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Португалії, Австрії, Австралії, Бельгії, Грузії, Естонії, Литві, Норвегії, Швеції, Чехії та інших.Євромайданстав найбільшою

 проєвропейською демонстрацією в історіїЄС та  най тривалішим

 мітингом в історії – він  безперервно простояв 92 доби.

     На Майдані під час Революції Гідності загинули понад 100 осіб"Небесна   Сотня". 

    Вшанувати усіх тих, завдяки кому наш європейський вибір є реальністю, усіх, хто віддав за нього життя і здоров’я, усіх, хто, незважаючи на небезпеку, заявив на Майдані про право українців бути європейською нацією, а не російською колонією, усіх, хто і сьогодні відвойовує кожен метр української землі, Новицька громада доєдналась до Всеукраїнського відзначення  Дня Гідності та Свободи. Літературно-музичну композицію підготувала та провела Наталія Ільків (головний  спеціаліст сектору молоді, спорту, культури та туризму), виконавці – Марія Романів (учасниця колективу «Заграва»), Оксана Заводняк (учасниця колективу «Калинонька»), Анна Серман (учениця Новицького ліцею).

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

Внесення змін до бюджету Новицької сільської ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

    Проєкт рішення ґрунтується на підставі запропонованих змін до бюджету керівників та головних розпорядників коштів – доповіла Марія Гарник, начальник фінансового відділу.

   Богдан Іванович Дадяк повідомив присутніх про те, що Верховна Рада України 8 листопада прийняла закон , який перенаправить військовий ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Цей документ ніяким чином не стосується Новицької громади тому, що до бюджету Новицької сільської ради не надходило жодної копійки податків від заробітної плати військовослужбовців, які є вихідцями нашої громади, від поліції і від грошового забезпечення підрозділів ДСНС. В свою чергу Новицька сільська рада з повагою ставиться до захисників України і виконує всі взяті зобов’язання щодо соціального захисту військовослужбовців. Тому, в умовах воєнного стану надзвичайно важливим є забезпечення належного виконання місцевого бюджету. Також цими змінами ми направили 600 тисяч гривень на розвиткові процедури закладів освіти.

 

ЦНАП Новицької сільської ради надає послуги жителям

за принципом «єдиного вікна» - звітувала Василина Мельник

Фото без опису

Звіт про роботу ЦНАПу за 2023р. | Новицька територіальна громада (novotg.gov.ua)

    Усі громадяни є споживачами адміністративних послуг. Ми одержуємо паспорти, посвідчення водія, реєструємо місце проживання, народження, шлюб, нерухоме майно, отримуємо будівельні дозволи, соціальні послуги, тощо. Кілька років тому ми були наслухані про принцип «єдиного вікна» - отримання документів і адміністративних послуг в розвинених країнах Європи та Америки. Такі  адміністративні послуги надаються в Україні.

    Через відділ ЦНАП Новицької сільської ради жителі та гості громади можуть отримати 221 адміністративну послугу. ЦНАП доступний для різних категорій відвідувачів, у тому числі для людей з інвалідністю. 

Перелік послуг ЦНАПу | Новицька територіальна громада (novotg.gov.ua)

     Кожна людина за потреби отримати документ чи довідку задається питаннями: «Де її можна отримати? Що від мене вимагається, щоб її отримати? Скільки це буде коштувати? Скільки часу піде на отримання адміністративної послуги?» Відповіді на всі запитання жителі територіальної громади можуть отримати у ЦНАПі або старостинських округах Новицької сільської ради.

      Новицький ЦНАП співпрацює з Пенсійним фондом України, Управлінням соціального захисту населення, Державною інспекцією архітектури та містобудування, Головним управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, районним відділом управління ДМС в Івано-Франківській області та іншими.

   «Як взагалі відбувається основна процедура отримання певної довідки чи послуги? Людина звертається до Центру надання адміністративних послуг. Працівник веде прийом громадян, формує пакет документів та електронну справу. В той день електронну справу направляє за належністю до відповідних фондів і управлінь. Окрім формування електронних справ здійснюється передача паперових. У найкоротші терміни людина в Новицькому ЦНАПі отримує замовлений документ. А довідки отримують відразу.

       Команда працівників ЦНАП продовжує вдосконалюватися, бути максимально корисними,  на високому фаховому рівні знаходити вирішення питань, з якими звертаються люди» - відзначила Василина Мельник, начальник відділу ЦНАП.

 

Оновили СТРАТЕГІЮ розвитку Новицької громади

Фото без опису

    Стратегія розвитку і просторовий план – обов’язкові документи для успішності залучення чи то приватних і донорських, чи то бюджетних (з Державного фонду регіонального розвитку) коштів. Потенційні партнери хочуть зрозуміти, чи громада має «точку на горизонті», чи живе виключно нинішнім днем?

    Микола Когут, керуючий справами сільської ради доповів про потребу внесення змін до Стратегії розвитку Новицької територіальної громади, у зв’язку із приєднанням двох старостинський округів – Берлогівського та Завійського.

 

Медичні послуги на рівні громади: як це працює.

Фото без опису

    Депутати заслухали Михайла Іванчишина, т.в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новицької сільської ради» про стан медичного обслуговування жителів Новицької територіальної громади. Інформацію доповідача прийняли до відома та зобов’язали забезпечити протягом першого півріччя 2024 року прийняття фельдшерсько-акушерського пункту с. Берлоги у підпорядкування комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новицької сільської ради.

***

Фото без описуФото без опису

   Депутати обговорили дев’ятнадцять земельних питань та прийняли відповідні рішення. Затвердили програму розвитку цивільного захисту населення на території Новицької сільської ради від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2024 -2028 роки та різні проблемні питання громади.