Фото без опису

 

Національна програма популяризації англійської як мови міжнародного спілкування в Україні, створена з ініціативи Президента України. Координуватимуть втілення програми Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України й Міністерством культури та інформаційної політики України.

 

Мовна програма втілюється за принципом lifelong learning — освіта протягом усього життя, доступна всім українцям та українкам.

 

Програма складається з законопроєкту, що передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності, а також продуктів та сервісів, які допомагають вивчати мову у зручному та доступному усім форматі. Перші з них – це платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Empower — це онлайн-платформа Кембриджського університету, доступна для всіх українських університетів. Її запуск став частиною пакету підтримки, яку надає Україні Кембридж від початку повномасштабного вторгнення росії. Empower — один з перших сервісів, представлених у межах національної мовної програми Future Perfect, що має на меті популяризувати англійську мову в Україні.

Платформа не призначена для самостійного вивчення мови — вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача чи вчителя для опанування мови. Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності.