Фото без опису

   

   Недавно ми отримали завдання від голови обласної адміністрації та Ради оборони області щодо встановлення гучномовних пристроїв на території гашої громади, тобто виконати п.3.2. протоколу наради у голови обласної державної адміністрації від 17.10.2023р. та пункти 7.1, 7.2, рішення Ради оборони області, затвердженого розпорядженням Івано-Франківської облдержадміністрації від 29.08.2023р. №329, а саме встановити гучномовні пристрої, які інтегровані до територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення на території населених пунктів та попадають у зону можливого ураження, що є частиною плану заходів для покращення системи оповіщення в разі надзвичайних ситуацій.

  Повідомляємо, що станом на 07.12.2023р. вже встановлено системи централізованого ІР оповіщення в Новицькій громаді. Зокрема, це стосується сіл Добровляни та Підмихайля. Це допоможе сповістити та забезпечити безпеку даних населених пунктів та інших сіл, які можуть потрапити під вплив небезпечної ситуації.

   Закликаємо всіх мешканців громади не нехтувати тривожним сповіщенням та пам’ятати про власну безпеку.

   Повітряна тривога оголошується, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків або є підтвердження запуску балістичних ракет. Відтак щойно сповістили про тривогу-слід негайно сховатися в укриття. Це може врятувати Ваше життя. Натомість більшість пересічних громадян ігнорує повідомлення про небезпеку. Реагують на сирени одиниці.

   Нагадує всім, важливо пам’ятати про власну безпеку. Тож, коли Ви чуєте сигнал повітряної тривоги потрібно:

- Виконати ті рекомендації, які будуть озвучені під час повідомлення про тривогу.

- Сповістити про почуте рідних, сусідів, знайомих. За необхідності слід надати їм допомогу.

- Закрити вікна, відключити електричні та нагрівальні прилади.

- Швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні, тощо).

Повітряна тривога оголошуватиметься стільки разів, скільки цього вимагатиме ситуація!

Будьте свідомими! Бережіть себе та своїх близьких.

Фото без опису