Дитяча безпека, особливо під час війни, є вкрай актуальною. Ми повинні бути готовими до будь-яких подій. Кожен  має знати правила надання першої домедичної допомоги, уміти накласти джгут чи турнікет, убезпечитися  від вибухо-небезпечних предметів.

Фото без опису

Так, 20 грудня 2023 року на базі Староугринівського ліцею Новицької сільської ради відкрито перший у громаді Клас безпеки, де діти здобуватимуть важливі знання та практичні навички з безпеки життєдіяльності. Освітяни закладу доклали максимум зусиль аби безпековий простір став комфортним та зручним для кожної вікової категорії учнів.

Вже під час відкриття Класу безпеки діти отримали перші знання.

Фото без опису

Цікавий та змістовний урок провела вчитель основ здоров'я Ольга Теребус, на якому діти засвоїли аксіому: безпека - понад усе.

Захоплююче сприйняли діти моделюючу  гру, яку провела психолог ліцею Леся Перепечай. У цій грі брали участь запрошені на відкриття - начальник відділу освіти Новицької ТГ Світлана Туряниця, головний спеціаліст Галина Петрів та представники служби ДСНС.

Фото без опису

Заняття містило теоретичну і практичну частини, де головними учасниками були учні, які чітко засвоїли, що правила безпеки необхідні щодня.

Діти мають знати і вміти, як діяти в разі небезпеки, адже в момент, коли треба не думати, а діяти, може наступити розгубленість, паніка, тому усім цим елементарним заходам безпеки необхідно приділяти особливу увагу і мотивувати дітей їх вчити.

Фото без опису

Для інформації:  клас безпеки — це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.  Проєкт реалізує Міністерство освіти і науки України та Міністерство внутрішніх справ України спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Фото без опису