Фото без описуУхвалено чергові рішення щодо реалізації програми «Власна справа»,

за результатами яких Івано-Франківщина знову у пятірці лідерів

 

Урядовий проєкт «Власна справа» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення робочих місць. 

Слід зазначити, що програма мікрогрантів є найпопулярнішою серед грантів урядового проєкту. Так, за результатами 2023 року, наша область увійшла у п’ятірку регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень. Загалом, в минулому році, 630 підприємців з Прикарпаття, в тому числі 18 внутрішньо переміщених осіб, отримали мікрогрант на розвиток свого бізнесу та створять 1322 нових робочих місця

Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів мікрогранту є: тимчасове розміщування й організація харчування, загальна медична практика, надання послуг з ремонту і обслуговування автомобілів, відкриття салонів краси та закладів торгівлі.

Від початку 2024 року Державний центр зайнятості вже прийняв позитивні рішення щодо надання коштів мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи для 103-ох жителів Прикарпаття, в тому числі 6-ох внутрішньо переміщених осіб. Після отримання коштів мікрогранту дані особи зобов’язані створити 210 робочих місць.

Нагадуємо, що для того, щоб отримати мікрогрант необхідно:

- скласти бізнес-план; 

- подати документи через портал «Дія» https://is.gd/Zezi5a;

- захистити бізнес-план; 

- отримати позитивне рішення Державного центру зайнятості;

- відкрити рахунок в банку; 

- отримати кошти та розпочати свою діяльність.

Детальна інформація щодо умов програми «Власна справа» https://is.gd/xBaklo. 

Консультації з питань сфери зайнятості ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33. Контактні телефони та адреса підрозділів обласної служби зайнятості за посиланням https://is.gd/u0nOYN).