Фото без опису

          9 березня, Україна відзначала 210-річницю від Дня Народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.

          З нагоди відзначення 210-ї річниці від Дня Народження Великого Кобзаря, 10 березня  у с. Новиця  відбулось вшанування пам’яті Тараса Шевченка. О 14:30 год Новицький сільський голова Богдан Дадяк та директор КЗ «Центр культури та дозвілля» Марія Василишин поклали квіти до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка та вшанували  разом із присутніми хвилиною мовчання пам’ять великого пророка та всіх доньок і синів, полеглих в боях за волю та Незалежність України. Відслужили панахиду три місцеві священослужителі: о. Ігор, о. Богдан та о. Василь. Після панахиди ведуча заходу та всі присутні перейшли до Народного дому для перегляду концертної програми, щоб пройтися шляхами творчості Кобзаря.

Учасники заходу колективи із сіл Новицької територіальної громади: Грабівка (Марія Романів), Завій (фольклорний колектив «Калинонька», керівник Світлана Петрів), Бережниця (Марія Процишин), Підмихайля (НА хоровий колектив, керівник Ярослав Яців та читець Артем Прокопів), Новиця (НА вокальний колектив «Заграва», художньо-мистецький колектив, керівник Марія Василишин, ЗА танцювальний колектив «Сюрприз» , керівник Валентина Турчиняк), Середній Угринів (читці: Ілона Неспляк та Михайло Петрич), ДШМ с. Підмихайля (дитячий хоровий колектив, керівник Наталія Костів, соло бандури Наталія Посатська, ансамбль бандуристів, керівники: Світлана Павлюк та Наталія Посатська).

         Прикрасою заходу стала виставка портретів Т.Г. Шевченка від бібліотек-філій КЗ «Центр культури та дозвілля Новицької сільської ради» та малюнків дітей-вихованців ДШМ с. Підмихайля, керівник Тетяна Пасічник за творами видатного українського поета-митця.

         На завершення заходу Новицький сільський голова подякував усім присутнім, за те що прийшли вшанувати великого Кобзаря - сучасного постулата, який мотивує кожного з нас, змушує навіть у найважчі хвилини не опускати рук, боротися! Подякував працівникам Комунальному закладу «Центр культури та дозвілля» та ДШМ с. Підмихайля за високий професіоналізм у проведені даного заходу.

 

Зібрано коштів для ЗСУ – 2 920 грн.