Фото без опису33 сесія Новицької сільської ради

Фото без опису Фото без опису

2023 рік – 365 днів життєдіяльності Новицької територіальної громади

20 березня 2024 року звітував перед депутатами Богдан Дадяк, Новицький сільський голова. 
Переглядаючи слайди звіту, кожний житель може побачити свою участь у формуванні щорічного бюджету громади т.б. скільки і які він сплачує податки та як і на що витрачаються кошти. Адже, гроші в бюджеті не з’являються нізвідки, а видатки з бюджету не робляться за бажанням голови громади. Обласна державна адміністрація та казначейська служба забезпечують контроль за відповідність бюджетному законодавству показників, затверджених бюджетів громади. Депутати сільської ради  затверджують та здійснюють контроль за виконанням рішення про бюджет громади.


Фото без описуФото без описуФото без опису***


Депутати затвердили зміни до бюджету громади на 2024 рік, спрямувавши кошти на допомогу Збройним Силам України. 
Також прийняли кошти в сумі 100 тисяч гривень для комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новицької сільської ради», як субвенцію з обласного бюджету на придбання медичного обладнання – електрокардіографів (2 шт.), холодильного обладнання для зберігання вакцини. 
Добровлянський  ліцей отримав в подарунок 10 планшетних комп’ютерів на суму 136 988,4 гривень, а Народний дім с. Добровляни - ноутбук Mechrevo WUJIE W14 на суму 30 098,5 гривень, як  допомогу від благодійної організації «Благодійний Фонд «Чисті серцем» за сприяння почесного консула Угорщини в Івано-Франківській області  Василя Вишиванюка. 
Також депутати заслухали інформацію про  виконання у 2023 році заходів Програми впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань. Начальник фінансового відділу Новицької сільської ради Марії Гарник наголосила, що між Новицькою сільською радою та комунальним закладом охорони здоров’я «Аптека №174 Калуської районної ради Івано-Франківської області» укладено договір на відшкодування вартості ліків. Новицька сільська рада керується відповідною постановою  Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року №1303. Фінансування відбувається вчасно, двічі на місяць.


Фото без описуФото без описуФото без опису

***


На сесії прийняли сорок одне рішення щодо земельних питань, а саме:  
-    затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної  ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку; 
-    затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної  ділянки для ведення особистого селянського господарства, враховуючи архівний витяг ; 
-    розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в межах частини території Новицької  громади.