Фото без опису

У День пам'яті та примирення депутати вшанували памʼять загиблих…

 

Виїзна 34 сесія Новицької сільської ради – у Підмихайлі.

 

     Перед початком пленарного засідання депутати сільської ради, керівники закладів, підмихайляни вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні 1939-1945 років та внаслідок повномасштабної російської агресії після 24 лютого 2022 року.

Фото без опису

Депутати оглянули господарку села Підмихайля

      Приємні враження склалися від Підмихайлівського ліцею, в якому навчається 231 учень та 58 вихованців закладу дошкільної освіти, який є структурним підрозділом закладу загальної середньої освіти.

     Медичні послуги підмихайляни отримують в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Проблемним питанням залишається переведення амбулаторії в нове приміщення…

        Присутні ознайомилися із життєдіяльністю Підмихайлівської дитячої школи мистецтв, яка набула красивого вигляду – змінено фасад будівлі, зроблено благоустрій території, встановлено лавочки. Позитивні зміни відбулися завдяки участі Новицької сільської ради в обласному проекті «Модернізація фасаду Підмихайлівської школи мистецтв». З бюджету громади виділено кошти в сумі 366 тисяч гривень, з обласного бюджету – 631  тисяч гривень. Зовнішній вигляд закладу відповідає змісту діяльності школи мистецтв.

  Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Пленарне засідання проходило в Народному домі

Фото без описуФото без описуФото без опису

     До депутатів, керівників закладів та установ звернулися представники волонтерської організації с. Підмихайля щодо збору коштів на придбання  засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту військовослужбовців Збройних сил України та техніки від російських безпілотників. У закладах та установах громади проведено збір коштів на зазначені цілі, які передано волонтерам.

Фото без опису

   Першочергово обговорювалися та приймалися рішення по бюджетних питаннях – звіт про виконання бюджету громади за перший квартал та внесення змін до сільського бюджету на 2024 рік, про що доповідала Марія Гарник. Найбільше часу та уваги депутати приділили питанню місцевих доріг. Сільський голова Богдан Дадяк проаналізував стан доріг, на якому балансі вони знаходяться, можливості бюджету громади з урахуванням воєнного стану в Україні.

      За пропозицією Богдана Прокопіва депутати схвалили  звернення до голови Державної служби геології та надр України з метою скасування повторного аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами – Ділянка «Підмихайле» Калуського родовища.

  Враховуючи заяви жителів територіальної громади та заслухавши інформацію т.в.о. начальника відділу земельних відносин комунальної власності, архітектури Миколи Завадецького, депутати прийняли сорок сім рішень щодо земельних питань, а саме:  

  • затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної  ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку;
  • затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної  ділянки для ведення особистого селянського господарства, враховуючи архівний витяг ;
  • затвердження актів комісії по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування.

Фото без описуФото без описуФото без опису

***

     Про роботу мистецького закладу звітувала на сесії  директорка Лідія Сивка.

    В 1993 році була відкрита Підмихайлівська дитяча музична школа з контингентом 57 учнів, а в серпні 2015року рішенням Калуської районної ради перейменована в дитячу школу мистецтв. На даний час в школі навчається 180 учнів та працює 18 викладачів.

   Вихованці школи мистецтв постійно розвиваються, беруть участь у різноманітних  конкурсах та фестивалях, і отримують перемоги. Зразковий духовий оркестр – керівник Василь Прокопів, приймає активну участь не тільки на теренах громади, але і за її межами.

   Депутати переконані, що найбільш вдалим і коштовним капіталовкладенням є інвестиції в освіту та розвиток дітей.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису