35 сесія сільської ради – знаковий день

у Новицькій громаді: звітувала освіта,

у Підмихайлі розпочато ремонт дороги.

Фото без описуФото без опису

         На початку пленарного засідання депутати зняли з порядку денного питання «Про дострокове припинення повноважень старости Берлогівського старостинського округу Новицької сільської ради Ясінець І.М.» та погодили перенести на наступну сесію, за пропозицією в.о. директора Михайла Іванчишина, «Про звіт про виконання фінансового плану за 2023 рік комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новицької сільської ради».

Фото без описуФото без опису

    19 червня 2024 року на пленарному засіданні 35 сесії прийнято 44 рішення, із них 35 – що стосуються земельних питань за заявами жителів громади. Першим рішенням депутати прийняли зміни до бюджету громади. Сільський голова наголосив, що життєдіяльність закладів освіти, культури, медицини, комунальних установ та підприємств у громаді безпосередньо залежить від фінансового забезпечення. Уже на даний час бюджетні заклади громади повинні відповідально готуватися до опалювального сезону.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Ремонт дороги у селі Підмихайля

    Богдан Дадяк відзначив, що в громаді, крім першочергових викликів воєнного стану, соціального захисту військовослужбовців та соціально незахищених жителів, проблемним є питання стану доріг. У кожному населеному пункті громади є проблемні дороги, які  потребують ремонту та догляду. Мережа автомобільних доріг загального користування в Новицькій територіальній громаді складає 183,591 км доріг, з них: обласного значення – 10,9 км, районного значення– 49,2 км, вулиць та доріг комунальної власності– 123,491 км. З бюджету громади можна фінансувати дороги, які знаходяться на балансі Новицької сільської ради.

  Нещодавно проводилися роботи з виправлення профілю доріг (С090602) Добровляни – Завій. Сьогодні заїхала техніка до с. Підмихайля для виконання ремонту дороги в центрі села – встановлення асфальтового покриття, протяжністю 600 м, шириною – 5,8 м. Тому на попередній сесії було виділено кошти, як надання субвенції обласному бюджету для ДП «Дороги Прикарпаття» на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення (С090602 Добровляни – Завій, С090609 Вістова – Підмихайля).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Питання освіти в громаді

     Про роботу відділу освіти Новицької сільської ради за 2023-2024 навчальний рік звітувала начальниця Туряниця Світлана Іванівна.

  Звіт про роботу відділу освіти за 2023-2024 н.р.

    Депутати затвердили планову мережу закладів освіти та планову мережу і щомісячну батьківську плату за навчання дітей у Підмихайлівській дитячій школі мистецтв Новицької сільської ради на 2024-2025 навчальний рік.

Фото без описуФото без опису