Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує споживачам: щоб захистити свої права у сфері метрології необхідно:

- направити офіційне звернення в Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, письмове/електронне звернення має бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати його написання;

- вказати повне найменування суб’єкта господарювання з визначенням організаційно-правової форми господарювання (ТОВ, ПП, ПрАТ   – юридична особа);

- вказати адресу місця провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання (фактичну адресу об’єкта);

- вказати факти порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері метрології та його документальне підтвердження (за наявності).

- залишити свої контактні дані: ПІП, контактний телефон, фактичну та електронну адресу.

Типове порушення:

Не повірені засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. Це може призвести до неправильного нарахування оплати за надання житлово-комунальної послуги.

Нагадуємо:

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором;

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну енергію і газ), що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро- і газопостачання.

Рекомендуємо:

- споживачам бути уважними щодо здійснення періодичної повірки;

- вимагати від суб’єктів господарювання документи, які підтверджують проходження засобами вимірювання періодичної повірки.

Шановні споживачі! У випадку порушення ваших прав на достовірність результатів вимірювань, або таких, що не пройшли періодичну повірку, звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області - вул.Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, тел. 51-13-89, факс 51-13-92, офіційний сайт: www.vetif.gov.ua, e-mail: ifdergprod@vetif.gov.ua, сторінка у ФБ - https://www.facebook.com/dpssif, телеграм-канал - https://t.me/IFGUDPSS.