Фото без опису

Завдяки урядовому проєкту «єРобота» на Прикарпатті відкрилися нові компанії, діючі підприємства збільшили обсяг виробництва, розширили асортимент продукції та послуг, деякі з них вийшли на нові ринки. Кошти мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи отримали вже 523 жителі Прикарпаття, в тому числі 18 внутрішньо переміщених осіб. Вони створять 1040 робочих місць в різних галузях.

Щодо реалізації програми з надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу для ветеранів та членів їхніх сімей «Грант для ветеранів», то від початку року вже 61 заявник з Івано-Франківщини отримав позитивне рішення Державного центру зайнятості щодо надання їм коштів гранту. Серед отримувачів гранту 58 учасників бойових дій та 23 дружини ветеранів. Після отримання коштів гранту дані особи створять на Прикарпатті 134 нових робочих місць.

Урядовий проєкт «єРобота» є однією зі складових політики «Зроблено в Україні». За підсумками 16-ого періоду подачі заяв на отримання коштів гранту згідно програми «Власна справа» Івано-Франківщина на четвертому місці.

Нагадуємо, що подати заявку на отримання мікрогранту/гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Їх подають через портал Дія разом з бізнес-планом. Основна вимога надання  мікрогранту/гранту – створення нових робочих місць.

Консультації з питань сфери зайнятості, зокрема щодо процедури подання заявки та отримання грантів ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.