22.12.2021 року на базі відділу освіти Новицької сільської ради відбулося засідання вчителів художньо-естетичного циклу, педагогів-організаторів та заступників з виховної роботи закладів загальної середньої освіти під керівництвом Марії Андріївни Коско та Оксани Василівни Олексин – педагогів-організаторів Бережницької гімназії.

Фото без опису

У цей передріздвяний час учні-пластуни Бережницької гімназії передали Вифлеємський вогонь миру працівникам Новицької сільської ради та присутнім учителям.

Фото без опису

Цю прекрасну традицію – розповсюджувати Вифлеємський Вогонь Миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. Цього року пластуни передають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів українській громаді, церквам, одиноким літнім людям, щоб ті, хто перебуває далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

У скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик – це солідарність зі всіма, хто далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. Ще у XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

Після урочистого передання Вифлеємського Вогню Миру, засідання художньо-естетичного циклу мало продовження у формі корпоративної гри «Хто зверху?», адже, як казав Сухомлинський, «дитина має справжнє емоційне і інтелектуальне  життя тільки тоді, коли вона живе у світі ігор, музики, фантазії й творчості. Без цього вона не краща за зів’ялу квітку». Учителі мали можливість повернутися у дитинство та взяти участь у різноманітних конкурсах, отримавши призи за активну участь.

Фото без описуФото без опису

Гра була поділена на 6 раундів: у першому учасників розділили на дві команди: «Дзвіночки» та «Зірочки». Один представник команди повинен був відгадати за підказками товаришів, хто зображений у нього на спині.

У другому турі учасник від команди показував прослухану попередньо пісню,  користуючись тільки жестами.

У третьому турі учасники  команд відповідали на питання словами «чоловік» або «жінка».

Четвертий раунд дозволив командам заспівати пісню «Морозець» так, як би її співали гості на весіллі чи діти у закладі дошкільної освіти.

Фото без описуФото без опису

На закінчення гри Марія Коско та Оксана Олексин  порадували усіх учасників дійства чудовими подарунками.

Завершилася зустріч піснею  «Старий рік минає, новий наступає». Усі учасники отримали задоволення від проведеного заходу .

Фото без описуФото без опису

Головний спеціаліст відділу освіти                                Галина Петрів