Фото без опису

Два пленарних засідання – впродовж місяця 2023 року:

20 вересня - 28 сесія, 18 жовтня -29 сесія

      Судячи із відвідувань та роботи у пленарних засіданнях, можна аргументувати, що депутати Новицької сільської ради з початку своєї діяльності у громаді означили для себе місію: я хочу працювати для громади і маю все для цього зробити.

      Богдан Іванович Дадяк, дякуючи депутатам за ефективну працю, відзначив: «Депутати сільської ради не отримують  заробітної плати, так само, як і депутати муніципалітетів більшості європейських країн. Але завдяки активній роботі та мудрим рішенням депутатів,  громада працює на перемогу України, приділяє увагу її захисникам, внутрішньо переміщеним особам, а також розвивається».

Фото без описуФото без опису

 

Подяка захисникам України

     Аплодуючи стоячи – саме так сприйняли присутні в залі нагородження Подякою за мужність військовослужбовця, депутата сільської ради Васютяка Юрія Петровича, і в його особі всіх захисників України.

Фото без опису

Про що звітувала освіта?..

https://novotg.gov.ua/news/1698930104/

Найбільше коштів громада вкладає у розвиток дітей, а кожна школа має свою фінансову автономію.

      Начальниця відділу освіти Світлана Туряниця доповідала про розвиток якісної та  доступної освіти, рівень якої сприяє ефективній соціальній інтеграції нового покоління, формує готовність до самостійного життя, успішної діяльності в сучасному світі.

     Богдан Дадяксільський голова відзначив, що учень є головною постаттю освітнього процесу і висловив подяку всім освітянам за напружену та добре організовану працю в час війни, а керівникам закладів – за те, що при всіх викликах часу, вийшли з честю завершуючи навчальний рік. В галузі освіти територіальної громади працюють 406 працівників «на біло» т.б. офіційно працевлаштовані і сплачують податки. Це як маленький завод у громаді.

    І, звичайно, велика вдячність батькам, які вкладають найбільший капітал у навчання своїх дітей. Із звіту начальника відділу освіти чітко прослідковується тенденція розвитку галузі освіти в громаді. Завдяки мудрим рішенням депутатів кожна школа має свою фінансову автономію і найбільше коштів громада вкладає у розвиток дітей. Бо чим більше дітей, тим більший розвиток галузі, а значить і громади в цілому. В кінці 2022 року керівниками закладів освіти розроблені заходи щодо використання альтернативних джерел енергії, з метою створення комфортних умов перебування дітей у школах. Бо тільки в теплі і нагодована дитина може думати про навчання. А в шкільних їдальнях готують найсмачніші та найдешевші обіди.

Фото без опису

Які зміни внесено до бюджету Новицької громади…

      З метою забезпечення належних умов в закладах освіти, охорони здоров’я, культури та інших установах  територіальної громади, прийнято зміни до бюджету щодо фінансування заходів  підготовки та проходження  опалювального періоду 2023/2024 років. Зокрема, використання альтернативних джерел енергії та забезпечення паливом в Новицькому, Староугринівському, Добровлянському ліцеях і Берлогівській, Бережницькій, Грабівській гімназіях та Середньоугринівському закладі культури. Такі види палива, особливо після початку повномасштабного російського вторгнення, стануть позиціонуватися як шлях до енергонезалежності та економії. Але й від  газу заклади не відмовляються.

Фото без опису

Розширення переліку послуг у ЦНАП –

наближення послуг до жителів громади.

    Депутатами прийнято рішення, відповідно до якого збільшено кількість послуг із 191 до 221, які надаються працівниками Новицького ЦНАПу. Жителі громади можуть отримати послуги не тільки в Новицькій сільській раді, а й на віддалених робочих місцях – в старостинських округах.   Для відвідувачів ЦНАП є доступними послуги з 10 сфер життя:

  • Соціальний захист.
  • Діяльність бізнесу та громадських формувань.
  • Земля та екологія.
  • Будівництво та нерухомість.
  • Громадянство та міграція.
  • Освіта, спорт та туризм, культура та релігія.
  • Безпека життєдіяльності.
  • Послуги ДРАЦС – в процесі впровадження.
  • Сільське господарство.
  • Професійна діяльність.
  • Фото без опису

Земельні питання

     Позитивні рішення прийнято на звернення жителів громади, що стосуються затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної  ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

      Питання продажу землі викликало гостру та довготривалу дискусію в залі та не отримало позитивного рішення.

Фото без опису