Казковий тиждень у закладах дошкільної освіти Новицької сільської ради

Безліч різних мов вихователь знає, Бо до кожного з дітей він підхід свій має. Знов олівчика кладе до маленьких ручок: Додавати та віднімати вчить малих чомучок. Про усі земні дива дітлахам розкаже, Де єноти живуть, кожному покаже. Наче мама, пригорне й обійме ніжненько, – Буде птахам-малюкам, мов в гнізді, тепленько. У любові цілий день в нього діти-квіти. Будуть гратися, співати, і життю радіти. Тож цю працю клопітку поважати треба: Вихователь для дітей нахиляє небо!  

Нові сили й ідеї – для нового 2021-2022 навчального року

З 17.08.2021 по 30.08.2021 в Новицькій громаді відбувалися засідання методичних студій педагогічних працівників за фаховими напрямками. Спілкуючись у колі колег-однодумців, вчителі-предметники мали змогу почути про нововведення щодо викладання свого предмету, методичні рекомендації, а також зміни в законодавстві щодо освітнього процесу в 2021-2022   навчальному році.

Якісне інклюзивне навчання: to do list для директора школи

Сьогодні в Україні інклюзивне навчання організовано у майже 43% шкіл, працює понад 18 тисяч інклюзивних класів. За останні десять років інклюзія суттєво проникла в українські школи. Для порівняння, п’ять років тому в інклюзивних класах навчалось вдесятеро менше, ніж зараз. Разом із тим, дослідження якості інклюзивного навчання, проведене Державною службою якості освіти, виявило низку викликів на рівні організації інклюзивного навчання, кваліфікації вчителів, методичного забезпечення освітнього процесу, розвитку інфраструктури та забезпечення фінансування, взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами (ІРЦ).