Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей.  З початку російської військової агресії з України вимушено виїхали вже понад 5 мільйонів людей, більша частина з них – жінки та діти.

      В умовах повномасштабного вторгнення тисячі  українців зазнають емоційних потрясінь через загибель близьких та рідних, втрату домівок, відсутність готівкових коштів, продуктів та питної води, дезорієнтацію в часі та просторі. За таких трагічних обставин навіть найбільш витривалі нерідко шукають допомоги та підтримки, скерування та підказки зі сторони.

    «Як не стати жертвою торгівлі людьм під час війни» - саме такий захід було проведено 20 жовтня працівниками відділу соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради з працвниками освіти та культури.

       Фахівець соціальної роботи розповіла, щоб убезпечити себе від такого становища громадянам України, які є біженцями, та тим, які шукають тимчасового захисту, по приїзду у відповідну країну, необхідно невідкладно зареєструватися на тимчасове проживання.

      Якщо плануєте перетнути кордон та працевлаштуватися в іншій країні, дотримуйтесь простих правил. Це дозволить уникнути можливих ризиків та не потрапити в лабети сучасних работорговців. Бо потрапляння людини в ситуацію торгівлі людьми спричиняє порушення прав кожного громадянина, таких як право на життя, повагу до гідності, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування та інші.

Завжди важливо зберігати стабільний емоційний стан та тверезе критичне мислення, щоб не довіряти своє життя та здоров?я, майбутнє своїх дітей, рідних та близьких випадковим особам.

    Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (працює на базі Представництва міжнародної організації з міграції в Україні)

0 800 505 501 дзвінки в межах України безкоштовні

527 безкоштовно для абонентів МТС, Київстар, life:)

 Фото без опису

Фото без опису