1 жовтня Міжнародний день людини похилого віку.

Тихо та непомітно падає листя з дерев, відчутна вранішня прохолода – так до нас приходить осінь. Мабуть, недаремно старість людини ще називають осінню життя, тому щороку 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людини похилого віку. День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу. Цей день  в черговий раз нагадує всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.

Допомога родинам загиблих героїв

Вже понад рік в Україні триває жорстоке повномасштабне вторгнення російської федерації. Щодня на цій війні гинуть кращі українці. Серед загиблих та безвісти зниклих – наші жителі громади. Їх родини найбільше потребують підтримки та уваги.

Безпека кожного у спільних рішеннях

08.06.2023р.в рамках проекту «Безпека кожного у спільних рішеннях» в Новицькій сільській раді відбувся захід за ініціативи представників БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ» о.Володимира Чорнія та Наталія Козакевич та за участі заступника голови Калуської РДА Ярослави Гасяк, о.Ігора Іванціва, керівництва Новицької сільської ради, представників відділу освіти і відділу соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради.

Рятуєшся від війни? Переконайся, що все безпечно!

В умовах війни ризик сексуальної експлуатації найвищий для молодих жінок і дівчат, особливо тих, які подорожують самі, або лише з малою дитиною. Що робити, коли потрапили у ситуацію ризику або вважаєте, що можете мати інформацію про потенційну ситуацію сексуальної експлуатації?

"РУКА ДОПОМОГИ"

В Україні поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи 

 Чужих дітей не буває, особливо коли це діти військовослужбовців.

     Чужих дітей не буває, особливо коли це діти військовослужбовців, які боронять нашу країну у війні із загарбниками. Сім'ї військових, не повинні залишатися одні у цей непростий час. Таку підтримку у своїй діяльності постійно демонструє Спілка Української Молоді. Цього разу сумівці відвідали діток військових у Новицькій територіальній громаді. Приїхали вони не з порожніми руками. Спільно з відділом соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради, голова СУМ Андрій Фендик роздали діткам Новицької громади більше 80 подарунків. 

Підтримка, яку відчуваєш серцем.

    Коли почалася війна, не хоті­лося вірити, що вона може затягнутися так надовго. Але ось уже незабаром новорічні та різдвяні свята, а війна все ще триває… Святковий настрій ледь тліє, а в когось його і взагалі немає, адже багато людей покинули свої домівки і змушені проживати в інших регіонах країни.  На даний час в Новицькій громаді свій прихисток знайшли і проживають 250 внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні, як ніколи, нам усім важливо підтримувати цих людей душевним теплом та піклуванням.

МОБІЛЬНА МЕДИЧНА БРИГАДА

   Забезпечення своєчасного доступу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до якісних медичних послуг – одне з пріоритетних завдань для Міжнародної організації з міграції (МОМ) у межах гуманітарного реагування й допомоги населенню під час війни. На території України, де наразі перебувають тисячі ВПО, МОМ ініціювала роботу мобільних медичних бригад у співпраці з партнерською організацією ТОВ «Медікавер Україна».   

Як не стати жертвою торгівлі людьми під час війни.

     Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей.  З початку російської військової агресії з України вимушено виїхали вже понад 5 мільйонів людей, більша частина з них – жінки та діти.